Boekentip: Rusland voor gevorderden (Jelle Brandt Corstius)

*Sorry, this post is in Dutch as it’s about a Dutch book …*

De titel van dit boek is totaal misleidend. Dit boek is helemaal niet enkel voor gevorderden. Het is zelfs niet per se enkel voor mensen met een voorliefde voor of interesse in Rusland. Het is een boek voor iedereen.

De auteur, Jelle Brandt Corstius, is een Nederlandse journalist die in Moskou woont en dankzij zijn werk de kans krijgt heel Rusland (en de omringende landen) te verkennen, tot in de verste uithoeken toe. In ‘Rusland voor gevorderden’ beschrijft hij enkele van zijn belevenissen en ontmoetingen, zowel van zijn avontuurlijke reizen in onherbergzame gebieden als van zijn leven in Moskou, dat zijn (on)gewone gangetje gaat.

De verhalen zijn boeiend en gevarieerd. Sommige gaan over alledaagse dingen, zoals de willekeurige volgorde waarin restaurants hun gerechten steevast serveren (heb vorige week zelf nog mijn soep na mijn hoofdgerecht gekregen!). Sommige beschrijven haast ongelofelijke avonturen, zoals zijn verblijf bij constant dronken rendierhouders in Siberië of zijn zoektocht naar uit de lucht gevallen ruimteafval op de grens met Mongolië. Allemaal balanceren ze op het randje van het absurde.

Het boek is heel vlot geschreven en leest als een trein. De schrijver heeft een enorm geestig gevoel voor (droge) humor, wat het boek erg grappig en bij momenten hilarisch maakt. Het gebeurt niet vaak dat een boek me aan het glimlachen, laat staan luidop lachen, brengt, maar ‘Rusland voor gevorderden’ is daar verschillende keren in geslaagd. Een aanrader!

Lees meer (inclusief de eerste bladzijden van het boek) op bol.com.

Rusland voor gevorderden

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s